معرفی Network, Hosting, Domain
در دنیای امروز و در عصر تکنولوژی، اینترنت بخش جداناپذیر زندگی روزمره و کسبوکارها شده است، بطوریکه مدام اصطلاحات Network، Hosting و Domain به گوش میخورد. در این مقاله، به زبانی ساده و کاربردی به معرفی این مفاهیم و نقش حیاتی آنها در دنیای دیجیتال میپردازیم، همچنین شرح خواهیم داد که چگونه هر کدام از این کلمات پر آوازه بر روی وبسایتها و تجربه کاربران تأثیر میگذارند. مطالعه این مقاله برای مبتدیان و حرفهای ها خالی از لطف نبوده، پس با ما به این دنیای پر رمز و راز گام بردارید.
Network (شبکه) چیست؟
Network یا به عبارتی دیگر شبکه، مجموعهای از کامپیوترهای Stand Alone بوده که همراه با Host و قطعات متفاوت و دیویسهای مختلف به یکدیگر متصلاند، یا به کلام سادهتر گروهی دستگاههای متصل به هم که از طریق بسترهای فیزیکی یا بیسیم با هم ارتباط برقرار میکنند. شبکهها به اشتراکگذاری دادهها، منابع سختافزاری (مانند چاپگرها) و ارائه خدمات اینترنتی کمک شایانی میکنند.
کامپیوترهای Stand Alone
بطور کلی میتوان گفت کامپیوترهای Stand Alone، سیستمهایی هستند که به جایی متصل نیستند.
انواع Networks (شبکهها)
حالا به معرفی انواع شبکه میپردازیم.
شبکه محلی (LAN)
شبکهای که سیستمهای کامپیوتری یک موقعیت جغرافیایی محدود مانند سیستمهای موجود در خانه یا دفتر را به یکدیگر متصل میکند.
شبکه گسترده (WAN)
شبکهای که دستگاههای موجود در محدوده جفرافیایی وسیعتر مانند شهرها، کشورها یا حتی قارهها را تحت پوشش قرار داده و به هم متصل میکند. اینترنت بزرگترین WAN دنیا بشمار میرود.
شبکه بیسیم (Wi-Fi)
شبکهای از سیستمهای رادیویی که برای انتقال دادهها از بشکل بیسیم مورد استفاده قرار میگیرد.
به طور کلی شبکهها برای برقراری ارتباط بین سرورها و دستگاههای مختلف استفاده میشوند و امکان دسترسی به منابع متفاوت مانند وبسایتها، فایلها و پایگاههای داده را فراهم میکنند.
Hosting (هاستینگ) چیست؟
Hosting یا هاستینگ، پروسهای است که طی آن یک سرویسدهنده (هاست) فضایی را روی سرورهای خود برای ذخیره و اجرای فایلهای وبسایت شما فراهم میکند. به عبارت دیگر، هاستینگ سرورهایی را ارائه میدهد که وبسایت شما روی آنها ذخیره میشود و از طریق اینترنت قابل دسترسی خواهد بود.
انواع هاستینگ
سرویسهایی که توسط هاست ارائه میشود، در بردارنده انواع مختلفی از هاستینگ بوده که شما بسته به نیاز خود و با استفاده از مطالب فوق میتوانید هریک از آنهارا انتخاب کرده و بهترین نتیجه را کسب کنید.
هاست اشتراکی (Shared Hosting)
این گونه هاست شامل استفاده همزمان چندین سایت از یک سرور اشتراکی بوده که گاها برای وبسایتهای کوچک و وبلاگها بسیار مقرونبهصرفه واقع میشود.
هاست اختصاصی (Dedicated Hosting)
این نوع از هاستینگ تمامی فضای سرور را فقط در اختیار یک وبسایت مخصوص قرار میدهد. این هاست معمولا برای وبسایتهای پرترافیک و بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد.
هاست VPS (Virtual Private Server)
سروری مجازی که بخشی از یک سرور فیزیکی بزرگتر بوده ولیکن به صورت مجزا و اختصاصی عمل میکند. این نوع هاستینگ برای وبسایتهایی که نیاز به کنترل بیشتر و منابع قویتر دارند مناسب است.
هاست ابری (Cloud Hosting)
هاستینگ ابری برای جلو گیری از خرابی، چندین سرور مجازی را مورد استفاده قرار میدهد و منابع را بصورت داینامیک تنظیم میکند. این شیوه برای سایتهایی با حجم ترافیک متغیر بسیار پرکاربرد است.
اهمیت انتخاب هاستینگ مناسب
پیشتر گفتیم که هرگونه از هاستها برای چه سایتهایی مورد استفاده قرار میگیرد اما باید بدانید که هاستینگ تأثیر مستقیمی بر نحوه عملکرد و سرعت وبسایت شما دارد. انتخاب یک سرویسدهنده مناسب میتواند به شما کمک کند که تجربه کاربران را بهبود بخشید، ترافیک سایت را مدیریت کنید و از دسترسی مداوم وبسایت خود اطمینان حاصل کنید.
Domain (دامنه) چیست؟
به آدرس هر وبسایت در اینترنت Domain یا همان دامنه میگویند که کاربران از طریق آن میتوانند به سایت شما دسترسی پیدا کنند. دامنهها معمولاً شامل دو بخش هستند؛ نام دامنه (مثل example) و پسوند دامنه (مثل .com).
ساختار دامنه
آشنایی با ساختار دامنه به شما در انتخاب یک آدرس مناسب برای سایت خود بسیار موثر بوده که در ادامه به بررسی این موضوع بطور جامع میپردازیم.
نام دامنه (Domain Name)
بخشی از آدرس وبسایت است که شما انتخاب میکنید و معمولاً برند یا نام کسبوکار شما است، نام دامنه بوده.
پسوند دامنه (Top-Level Domain یا TLD)
بخش دیگری از دامنه که بعد از نقطه(.) میآید که انواع بسیار مختلفی نیز دارد مانند com، .org، .net. و موارد دیگر.
انواع پسوندهای دامنه
پسوندهای عمومی (gTLDs)
مانند .com، .org و .net که برای انواع مختلف وبسایتها مناسب هستند.
پسوندهای کشوری (ccTLDs)
پسوندهایی مانند ir. برای ایران، us. برای ایالات متحده و uk. برای بریتانیا که معمولاً برای وبسایتهای محلی استفاده میشوند.
پسوندهای تخصصی (new gTLDs)
پسوندهای جدیدی مانند shop، .tech. یا blog. که برای کسبوکارهای خاص یا اهداف تخصصی بهکار میروند.
ثبت دامنه
ثبت دامنه فرآیندی بسیار آسان بوده که از طریق شرکتهای ثبتکننده دامنه (مانند GoDaddy، Namecheap و غیره) انجام میشود. هنگام انتخاب دامنه باید توجه کنید که دامنه کوتاه، ساده و مرتبط با کسبوکار شما باشد.
ارتباط بین Network، Hosting و Domain
خب الان وقتشه که بریم سراغ این 3 تا عنصر و توضیح بدیم که اصلا چرا از این 3 تا موضوع تو یک مقاله استفاده شده و چه ارتباطی بینشون هست؟ Network، Hosting و Domain بهطور همزمان برای دسترسی به وبسایتها و سرویسهای آنلاین ضروری هستند.
شبکه زیرساختهای فیزیکی و مجازی را برای اتصال بین دستگاهها و سرورها فراهم میکند. به کمک شبکه است که مرورگر کاربر میتواند به سرور وبسایت شما متصل شود.
هاستینگ فضایی را روی سرور برای ذخیرهسازی و اجرای وبسایت شما فراهم میکند. بدون هاست، وبسایت شما نمیتواند آنلاین شود.
دامنه به کاربران امکان میدهد تا به راحتی و از طریق یک آدرس قابل بهخاطر سپاری به وبسایت شما دسترسی پیدا کنند. دامنه شما به سرور هاستینگ متصل میشود و کاربران را به محتوای سایت شما هدایت میکند.
انتخاب بهترین هاست و دامنه برای وبسایت
برای انتخاب بهترین سرویسها برای وبسایت خود، چندین فاکتور کلیدی وجود دارد که با درنظر گرفتن همه نکات میتوانید بهترین تصمیم را برای وبسایت خود بگیرید.
معیارهایی برای انتخاب هاست
فاکتورهایی که برای خرید هاست باید در نظر بگیرید را در ادامه ذکر میکنیم.
سرعت و عملکرد
سرورهایی با سرعت بالا و زیرساخت قوی برای بارگذاری سریع صفحات وبسایت ضروری هستند.
آپتایم
سرویسی با آپتایم ۹۹.۹٪ یا بیشتر انتخاب کنید تا مطمئن شوید وبسایت شما همیشه در دسترس است.
پشتیبانی فنی
خدمات پشتیبانی ۲۴/۷ بسیار مهم است، خصوصاً اگر تازهکار باشید.
امنیت
هاستینگ با ویژگیهای امنیتی مانند SSL، فایروالها و پشتیبانی از بکآپهای منظم انتخاب کنید.
معیارهایی برای انتخاب دامنه
انتخاب دامنه هم درست مانند هاست شامل نکاتی است که با رعایت این نکات به راحتی، دامنه مورد نیاز خود را انتخاب خواهید کرد.
کوتاه و ساده
دامنه باید کوتاه و بهیادماندنی باشد.
مرتبط با کسبوکار
نام دامنه باید بازتابی از محتوای سایت یا برند شما باشد.
پسوند مناسب
پسوند دامنه را بسته به نوع وبسایت خود انتخاب کنید. مثلاً برای فروشگاههای آنلاین، پسوند “shop.” میتواند گزینه مناسبی باشد.
ویدئوی یوتیوب
ناگفته نماند که برای خرید هاست و دامنه میتوانید به معتبرترین وبسایتهای داخلی مانند سایت محبوب نت افراز که همچنین شما را برای خرید تمامی ابزار مربوطه نیز بطور دقیق راهنمایی میکنند، مراجعه کنید.
همچنین به شما عزیزان پیشنهاد میکنیم مقاله “JSON & XML: مقایسه و کاربردهای انتقال داده در وب” را نیز مطالعه نمایید.