برنامهنویسی چیست و اهمیت آن در زندگی
برنامهنویسی، زبانی است که به وسیله آن با کامپیوترها ارتباط برقرار میکنیم. سایتهایی مانند دیجیکالا، آمازون و گوگل با استفاده از خلاقیت و مهارتهای برنامهنویسی توانستهاند تعداد زیادی کارمند استخدام کرده و فرصتهای شغلی بسیاری ایجاد کنند. حتی در دوران جنگ جهانی دوم، برنامهنویسی با استفاده از مدارهای منطقی و نرمافزار، مسیر جنگ را تغییر داد.
از کجا شروع کنیم؟
اگر میخواهید در حرفه برنامهنویسی شروع به آموختن و فعالیت کنید در گام اول با این سوال مواجه خواهید شد که از چه زبانی باید شروع کنید؟ ما در این دوره، با آموزشهای پایهای مانند فرانتاند سایت با شما همراه خواهیم بود و در ادامه کارگاههایی مبنی بر آشنایی پیرامون حوزههای بلاکچین، پایتون و برنامهنویسی موبایل برگزار میشود، که شما عزیزان با شرکت در این دورهها میتوانید مهارتهای لازم را کسب نموده و اولین قدم را در راه پر فراز و نشیب تکنولوژی بردارید.
آشنایی با دورههای برنامهنویسی
مهمتر از اینکه چه چیزی یاد بگیریم، این است که چه مطالبی را نیاز نیست یاد بگیریم.دانش برنامهنویسی به قدری گسترده بوده که شما قادر نخواهید بود تمامی موارد این حوزه را بیاموزید، حتی اگر دائما بخواهید از شاخهای به شاخه دیگر بپرید از اهداف اصلی خود دور خواهید ماند.
پس چه بهتر است که شما موارد اساسیتر و مهمتر را آموخته و به مرور به موارد جزعیتر پرداخته و یا در این موارد فعالیت کنید. در این دوره با فرانتاند سایت که شاملHTML ،CSS و JavaScript است، آشنا میشوید. نیازی نیست که بکاند، پایتون و فتوشاپ یا کارهای جانبی روی سایت را یاد بگیرید. بهتر است تمام تمرکز خود را روی این دوره بگذارید، چراکه بعد از این دوره یادگیری زبانهای دیگر برنامهنویسی برایتان به مراتب آسانتر خواهد شد.
اهمیت زبان انگلیسی در برنامهنویسی
داشتن دانش زبان انگلیسی در سطح متوسط، به حدی که بتوانید با استفاده از مترجمها مقالات را بخوانید و متوجه شوید، کافی است، چرا که بیشتر مقالات معتبر و رفرنسهای برنامهنویسی به زبان انگلیسی هستند.
در مقاله یادگیری و تقویت زبان انگلیسی شما میتوانید تعدادی از ابزار های کاربردی در حوزه زبان انگلیسی را مطالعه کرده و با آنها آشنا شوید.
میزان نیاز به دانش ریاضیات در حوزه برنامهنویسی
نگران دانش ریاضیات خود نباشید؛ چرا که برای شروع برنامهنویسی فقط در حد دانستن جمع، تفریق، ضرب و تقسیم (چهار عمل اصلی ریاضی) لازم است. حتی در حوزههای دیتا ساینس، کتابخانههایی وجود دارد که عملیاتهای پیچیدهای مانند انتگرالگیری را انجام میدهند.
پس با خیال راحت میتوانید از نگرانیهای خود در حیطه ریاضیات چشمپوشی کنید.
میزان نیاز به دانش سختافزاری در برنامهنویسی
در این دوره آموزشی، حتی اگر اطلاعاتتان از کامپیوتر برابر صفر باشد، میتوانید به طور کامل دوره را به پایان برسانید. با یک سیستم ساده از سال 2008 به بعد که دارای حداقل 4 گیگابایت رم باشد، میتوانید برنامهنویسی را آغاز کنید. اما چه بهتر است که شما سطح دانش خود را در زمینه سختافزار سیستم خود ارتقا دهید، که البته میتوانید برای کسب اطلاعات در این خصوص به مقاله سختافزارهای کامپیوتری مراجعه کنید.
زمانی که یک برنامهنویس نیاز دارد تا به درآمد برسد
یکی از خصوصیات بارز فعالیت در زمینه برنامهنویسی درآمد چشم گیر این حرفه بوده، پس سوالی که ممکن است برای شما بوجود بیاید، میزان زمانی است که یک برنامهنویس نیاز دارد تا به درآمد حداقلی خود برسد. در واقع پاسخ این سوال بسیار به پشتکار و تلاش شما بستگی دارد اما اگر بخواهیم میانگین را در نظر بگیریم، برای یادگیری برنامهنویسی حداقل به 2 تا 3 ماه زمان نیاز دارید تا به تسلط پایهای برسید. سپس با 3 تا 5 ماه تمرین مستمر، روزانه 8 ساعت وقت بگذارید تا به تسلطی در حد متوسط به بالا برسید و بتوانید پروژههایی را انجام داده و به درآمد برسید.
کتابخانهها در برنامهنویسی
در برنامهنویسی نیازی نیست همه چیز را از اول بنویسید. زبان کامپیوتر 0 و 1 است، اما لازم نیست با 0 و 1 برنامهای بنویسید. برنامهنویسان پیش از ما تلاش کردهاند تا ما بتوانیم با زبانهای برنامهنویسی در محیطهای برنامهنویسی که آنها ابداع کردهاند، کار کنیم. این تلاشها به صورت کتابخانههایی مورد استفاده قرار میگیرند. دیگر نیازی نیست به محاسبات پیچیده ریاضی مسلط باشید؛ فقط نیاز است که کتابخانه مورد نیاز را فراخوانی کنید. اکنون حتی با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی، میتوان آسانتر برنامهنویسی کرد.
هوش مصنوعی، میوه دانش برنامهنویسی
حالا که با ما تا این مرحله همرا بودهاید پس بیاید تا مطالعه کوتاهی در حوزه هوش مصنوعی نیز خالی از لطف نخواهد بود. هوش مصنوعی نتیجه ترکیب دانش برنامهنویسی و ریاضیات است. با کمک کامپیوتر و برنامهنویسی میتوان ایدههای نوآورانه را اجرا کرد. همانطور که 40 سال پیش سواد خواندن و نوشتن و 10 سال پیش دانستن زبان انگلیسی جزو دانش محسوب میشد، امروزه برنامهنویسی دانشی است که میتواند ما را در هر صنعتی از بقیه رقبا جلو بیندازد. برنامهنویسی میتواند در هر زمینهای از تحصیلات دانشگاهی تا فروشندگی کمک شایانی به ما بکند. حوزههای مختلف برنامهنویسی شامل برنامهنویسی اندروید، میکروکنترلرها و هوش مصنوعی است.
هوش مصنوعی، یکی از پیشرفتهترین دستاوردهای برنامهنویسی است که به کامپیوترها قابلیت یادگیری و تصمیمگیری میبخشد. با استفاده از الگوریتمهای پیچیده و برنامهنویسی دقیق، سیستمهای هوش مصنوعی قادرند وظایف انسانی مانند تشخیص چهره، تحلیل دادهها و حتی پیشبینی روندهای آینده را انجام دهند. برنامهنویسی در توسعه هوش مصنوعی نقش کلیدی دارد، زیرا تمامی فرآیندها و تواناییهای این سیستمها از طریق کدهایی که برنامهنویسان مینویسند، به وجود میآیند.
برا مثال این روزها یکی از ابزارهای کاربردی بین مردم ChatGPT است، رباتی بر مبنای هوش مصنوعی که به دلیل ویژگیها و پرکاربرد بودن بسیار نیز پر طرفدار است. این ربات به همه سوالات شما در هر حوزهای پاسخ میدهد و میتواند بسیاری از مشکلات شمارا حل کند.
ویدئوی یوتیوب
ویدئوی یوتیوب این مقاله را نیز میتوانید مشاهده کنید.